Bob Bouwmeester, coach en trainer

 

Waarom moet je nu juist bij mij zijn voor coaching? Natuurlijk ben ik net als ieder ander een uniek persoon. Maar met de levenservaring en de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt ben ik op veel gebieden ervaringsdeskundig geworden. Daarom ben ik de post-HBO opleiding Professioneel Coach gaan doen en heb deze opleiding afgerond met de hoogst mogelijke score. Zodoende kan ik mijn ervaring professioneel inzetten. Vanzelfsprekend betekent het niet dat mijn keuzes ook jouw keuzes zijn. Maar ik weet wel hoe je jouw persoonlijke overwegingen helder kan krijgen. Ik zal je op een liefdevolle manier confronterende vragen stellen en je een spiegel voorhouden. Jouw keuzes zal ik respectvol accepteren en kijken of ik je daarbij kan helpen. Ik gebruik mijn kwaliteiten zoals geduld, luisteren, creativiteit en humor om jou verder te helpen met het maken van jouw keuzes.

Waarom moet je nu juist bij mij zijn voor training en team coaching? Met mijn jarenlange ervaring in de sport als trainer en coach van waterpoloteams en als team leider bij diverse bedrijven in met name de ICT, heb ik een groot gevoel ontwikkeld voor teams en de spanningen die daar kunnen voorkomen. Die spanningen kunnen enorm belemmerend werken op het succes van een training. Het gaat dus om meer dan alleen maar mijn training afdraaien. Tijdens mijn post-HBO opleiding Professioneel Trainer heb ik geleerd die spanningen ook daadwerkelijk te benoemen. Dat noemen we de onderstroom. Mijn ervaring is dat het belangrijk is om deze onderstroom te benoemen en te verhelpen om een succesvolle training of team coachsessie te hebben. Of het nu gaat om feedback training, omgaan met diversiteit of een hospitality training, je hebt een positieve onderstroom nodig om succesvol te zijn.

Ik ben getrouwd met Ellen die sinds een aantal jaren chronisch ziek is. Samen zijn we ouder van een volwassen dochter en een bijna volwassen zoon. Mijn geboorteplaats, Amsterdam, heb ik op mijn 20e verruilt voor Apeldoorn waar ik 8 jaar gewoond heb en inmiddels sinds 1990 weer verruilt heb voor Almere. In mijn tijd in Apeldoorn heb ik mijn vrouw leren kennen die stage liep op Papendal waar ik mijn waterpolotrainers opleiding heb gedaan. Ik was toen werkzaam bij het Rekencentrum van de belastingdienst. Daarna ben ik in de detachering werkzaam geweest als ITer en daarna ben ik bij opleidingen terecht gekomen. Mijn laatste werkgever was de ING toen ik besloot om een volledige carrière switch te maken en koos voor een carrière als zelfstandig professioneel trainer en coach. Achteraf een keuze die ik misschien eerder had moeten maken. Het is namelijk heerlijk om met mensen te werken en te zien dat je ze hebt kunnen helpen. Ik hou van buiten zijn en van de kleine dingen in het leven. Ik heb een optimistische aard en vind humor een krachtige kwaliteit.